logo

Hagforsyran ställer om till 2021

Bilden är från Hagforsyran 2019. På grund av coronapandemin ställer man om Hagforsyran i år till 2021.

På grund av coroanpandemin har Hagfors kommun beslutat att Hagforsyran inte ska arrangeras 2020. Utan vi ställer om till 2021. Men kanske kan det ändå bli lite yra när löven faller i höst…

- Vi har ett unikt läge med en pandemi som påverkar hela vår värld. Vi ser ingen möjlighet utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer att genomföra Hagforsyran sommaren 2020. Vi ställer om och siktar mot Hagforsyran 2021. Men om samhällsläget ser annorlunda ut senare i höst planerar vi att göra en Höstyra med olika former av evenemang för våra kommuninvånare, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer.

Fakta Hagforsyran

Hagforsyran har funnits sedan 2015 och Hagfors kommun har det övergripande ansvaret för evenemanget. Att skapa ett tredagarsprogram på tre orter, Hagfors; Uddeholm och Ekshärad med olika event för alla målgrupper, marknadsföra och delta i genomförandet av Hagforsyran. En viktig pusselbit för att genomföra Hagforsyran är samarbetet med föreningar, företagare och andra som deltagit med olika arrangemang. Det är vi tillsammans som skapat och utvecklat Hagforsyran de senaste fem åren.

Publicerad av

Publicerad datum