logo

Samtliga sökande fick feriearbete i kommunen

Det var totalt 154 ungdomar, födda 2002-2004, som ansökte om feriearbete i Hagfors kommun i sommar. Och alla som sökte fick erbjudande om sommarjobb! De första feriearbetarna börjar jobba den 15 juni.

Coronapandemin påverkar årets feriearbeten. Det finns förbud att låta minderåriga utföra arbete som kan medföra risk för kontakt med smitta som tillhör riskklass 3 (covid-19). Därför kan inte kommunen i år erbjuda några platser inom individ- och omsorg samt barnomsorg.

Årets feriearbetare som är födda mellan 2002-2004 återfinns istället inom bland annat fritidsverksamhet, sommarkollo, vaktmästeri, kök, bibliotek, Fritidsbanken, parkverksamhet och i ett stort antal föreningar i kommunen.

- Vi vill skicka ett stort tack till såväl kommunens olika avdelningen som de föreningar som ställer upp och tar emot ungdomarna. Utan er välvilja att erbjuda flera ferieplatser än ni brukar hade vi aldrig kunnat erbjuda alla ungdomar som sökte plats, säger en glad Sonja Brokvist som är administratör för kommunens feriearbeten.

Av de 154 platserna för feriearbete är 32 stycken så kallad lovskola. Det innebär att elever som riskerar att inte nå de nationella målen erbjuds extra undervisning som ett feriearbete.

Feriearbetet pågår under veckorna 25-33. Den första perioden för feriearbetare startar den 15 juni.


» Läs mer om feriearbete 2020

Publicerad av

Publicerad datum