logo

Glada och drivna feriearbetare hos GVA-verksamheten

ferie

Måla omklädningshytter vid kommunala badplatser är en av arbetsuppgifterna som Wille Olsson, 15, Alex Andersson, 15 och Anja Petterson, 16, har fått göra under sin ferieperiod.

Den 15 juni klev tre nyfikna ungdomar in på Centralförrådet för en och en halv veckas feriearbete hos oss på verksamheten för Gata, trafik och park, VA och Avfall.

Det var Alex, Wille och Anja som gjorde entré. Idag, 25 juni, har de gjort sin sista dag och nu är det dags för ett härligt sommarlov. Vi passade på att tillsammans summera ferieperioden.

Under de 10 arbetsdagarna här på Centralförrådet har de fått göra lite allt möjligt - rensat ogräs och gjort fint i rabatter, oljat bänkar och bord, målat badhytter, och gjort studiebesök ute på några av samhällsbyggnadsavdelningens verksamheter.

Reningsverket Lappkärr och vattenverket stod på schemat i början av veckan. Vid vattenverket fick de en genomgång om vattnets väg från råvattenledningen i Ullen, till vattenverket och reservoaren, och vidare ut i det kommunala vattenledningsnätet.

- Vi fick lära oss en hel del! Jag ställde många frågor för det var så mycket intressant, säger Anja om besöket.

Ett tredje studiebesök gjordes till Hagfors Airport.

ferie på flygplatsen

Jonas Haglund, flygplatsman Hagfors Airport, visade Anja, Wille och Alex runt på flygplatsen.

- Det var så roligt vid flygplatsen! Vi gick upp i flygtornet och såg ut över landningsbanan, och sen gick vi genom hangaren där vi fick se olika flygplan på nära håll, berättar Alex.

- Och så fick vi testa brandslangen! Det var så kul, men det var ett rejält tryck. Jag trodde nästan att Jonas drog mig bakåt, men det var trycket i slangen, fortsätter Wille.

På frågan om vad som varit roligast att göra under veckan svarar alla tre studiebesöken samt att måla badhytter och se nya badplatser.

- Att måla omklädningsrum och dass vid kommunens badplatser i Sörby, Risfall och Sundsjön var kul. Vi visste inte ens att de här badplatserna fanns! säger Alex och Wille.

ferie

Anja fortsätter:

- Det var första gången jag var i Sörby, någonsin. Tänk, man har levt hela sitt liv här i Hagfors men det finns ändå platser där man aldrig varit.

Anja, Alex och Wille avslutar med att det varit en perfekt ferieperiod med varierande arbetsuppgifter och trevligt fôlk att jobba med. Att lära känna alla på arbetsplatsen och se vad de jobbar med har också varit något av det bästa med dagarna här.

Nu är det dags för ett långt och välförtjänt sommarlov innan höstterminen startar. Mycket sol och bad väntar. Kanske vid någon nyupptäckt badplats?

Vi på GVA-verksamheten tackar Anja, Alex och Wille så mycket för dagarna hos oss!

Publicerad av

Publicerad datum