logo

Byggstart i september för seniorboende i Hagfors kommun

– Det kommer att bli en kooperativ hyresrätt där hyresgästerna är med i en hyresrättsförening och lägger en insats som man får tillbaka när man flyttar ut. Ett seniorboende ger möjligheter för ett statligt stöd vilket gör att man kan bygga ett mer exklusivt boende med gemensamhetsutrymmen, takterrass mot vattnet och med större balkonger än normalt där de flesta vetter mot vattnet. Balkongerna som är på tio kvadratmeter räknas inte med i bostadsytan, säger Anders Dahlén Riksbyggen.

Från vänster: Lars andersson, Riksbyggen. Anders Dahlén, Riksbyggen. Claes-Henrik Engström, Hagfors seniorhusförening. Jens Fischer, kommunalråd Hagfors kommun. Göran Elm, Elm´s Byggnadsfirma AB.

Hagfors seniorhusförening har länge kämpat för att få ett seniorboende. Nu blir det verklighet i kvarteret Cykeln. Seniorhusföreningen utredde möjligheterna med olika intressenter och fann att Rikbyggens koncept för Kooperativa Hyresrätter var den form som var genomförbar i kommunen. Genom ett intensivt samarbete med kommunens politiker fick föreningen ett genombrott 2018-2019 med beslut om kommunal borgen för ett nybygge med 33 lägenheter.

– Det känns jätteroligt att få bygga nytt i Hagfors, här har det inte byggts hyreshus på länge och vi är tacksamma över att få vara med, säger Göran Elm, Elms Byggnadsfirma som har fått uppdraget att genomföra byggnationen.

Många är de pensionärer som funderat över var de ska bo när de inte längre orkar med villan. Det utökade utbudet av moderna, anpassade pensionärslägenheter medför nu att Hagfors kommun kan konkurrera med de större orterna och förhoppningen är att behålla invånare och skattebetalare i vår kommun. Konceptet har fått spridning i flera kommuner i Sverige och i Värmland, men få har sådant läge och kvalitativ utformning som det vi kommer att få i Hagfors.

– Det är mycket glädjande att få bygga nytt i Hagfors kommun, efterfrågan på dessa bostäder är stor. Det är även otroligt roligt att det är en lokal firma som fått uppdraget att bygga avslutar Jens Fischer, kommunalråd Hagfors kommun.

Byggstart beräknas till september 2020 med planerad inflyttning april 2022.

Publicerad av

Publicerad datum