logo

Hagfors bidrar till att stärka demokratin i Värmland

Logotyp Vår demokrati

Den 23 oktober genomfördes en unik signering i länet. Hagfors och övriga kommuner, Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland skrev på Deklarationen för en stark demokrati. Det är en deklaration som har tagits fram av kommittén Demokratin 100 år som har startat den nationella samlingen Vår demokrati - värd att värna varje dag.

År 2021 är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Därför genomför regeringen under 2020 och 2021 en nationell kraftsamling "Demokratin 100 år – samling för en stark demokrati" för att säkerställa en levande och uthållig demokrati för framtiden.

Kommittén Demokrati 100 år har bland annat tagit fram en deklaration som syftar till tydliggöra olika satsningar och initiativ kring demokratin. Deklarationen bygger på åtaganden som varje aktör, genom signering av deklarationen, ställer sig bakom/åtar sig att göra under 2021.

I Värmland har samtliga 16 värmländska kommuner, Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland skrivit på Deklarationen för en stark demokrati. Det skedde gemensamt den 23 oktober.

Signering av Deklaration för en stark demokrati

Boo Westlund, kommunstyrelsens 1:e vice ordförande var den som signerade för Hagfors kommun.
– Det är självklart att vi ska arbeta för att stärka demokratin. Inte bara genom särskilda aktiviteter eller projekt. Utan i all vår kommunala verksamhet. Deklarationen är ett tydligt bevis på att hela Värmland värnar om en stark demokrati.

Publicerad av

Publicerad datum