logo

Hagfors kommun byter växelsystem

Telefon

Onsdag den 25 november får kommunen ett nytt växelsystem. Det betyder att vi går över till en så kallad molnväxel hos Telia. Alla telefonnummer kommer att vara samma som tidigare och växelnumret är fortsatt 0563-185 00. Den stora skillnaden jämfört med tidigare är att alla fasta telefoner i kommunen försvinner och ersätts av mobiltelefoner.

Den nuvarande växeln i Hagfors kommun är tio år gammal. Den har fungerat bra under åren lopp men nu är det dags att byta till en av modernare snitt. Hagfors har tillsammans med 14 andra kommuner i Värmland gjort en gemensam upphandling för byte till en molnväxel hos Telia. Hagfors är den sista av alla kommuner som ingick i upphandlingen att sätta den nya växeln i drift.

- Vår förhoppning med bytet av telefonväxel är att göra det enklare och mer effektivt för såväl invånare som för oss på kommunen. Som med alla nya system så kan det dyka upp småfel under första tiden, vi hoppas att du har överseende med det om du drabbas, säger administrativ chef Johnny Lövgren.

Ring till vår automatiska telefonist

När du som kommuninvånare ringer till Hagfors kommun från den 25 november kommer det inte att märkas att vi har bytt telefonväxel. Växelnumret är detsamma 0563-185 00. Men en nyhet finns.
- Om du ringer till vår växel frågar en ”automatisk telefonist” vem du söker. Du säger då för- och efternamn på den person du söker så kopplas du fram direkt. Om du inte vet namnet väntar du tyst i telefonen eller säger telefonist så kommer du till någon av våra ”riktiga” telefonister efter en stund, förklarar växeltelefonist Sabina Backström.

Berätta vad du tycker!

Har du synpunkter på vår nya växel eller förslag på hur vi skulle kunna göra det ännu bättre är du välkommen att skicka dina synpunkter till kontaktcenter@hagfors.se

Publicerad av

Publicerad datum