logo

Bekräftade fall av covid-19 på Häggården och Lillåsen

Personer med anknytning till äldreboendet Häggården i Råda och äldreboendet Lillåsen i Hagfors har testats positivt för covid-19. Berörda personer är informerade.

- När vi fick information om de bekräftade fallen kontaktade vi Region Värmlands smittskyddsläkare och smittspårning har genomförts.
- Nu hanterar vi detta utifrån de rekommendationer som Smittskydd Värmland och Folkhälsomyndigheten ger. På grund av patientsekretessen kommer vi inte att svara på några frågor om de enskilda fallen, säger Isa Nyberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Hagfors kommun.

Avstå helst besök på Hägggården och Lillåsen

Hagfors kommun uppmanar anhöriga att om möjligt avstå besök på Häggården i Råda och Lillåsen i Hagfors. Detta för att personer med anknytning till äldreboendet har testat positivt för covid-19.
- Vi förbjuder absolut inte besök på Häggården och Lillåsen i fortsättningen. Men vi vill uppmana anhöriga att helst, tills vidare avstå att besöka närstående på boendena. Det för att minska smittspridningen och skydda besökare, boende och personal, säger verksamhetschef Pernilla Haglund.

Om besök sker ska det förbokas, man ska vara symtomfri, använda skyddsutrustning och följa de lokala allmänna råd som gäller i Värmland.

Publicerad av

Publicerad datum