logo

Fjärrundervisning för årskurs 7-9 resten av terminen

Älvstranden Bildningscentrum.

Hagfors kommun har beslutat övergå till fjärrunderundervisning för årskurs 7-9 resten av höstterminen 2020. Beslutet tas efter rekommendation från Smittskydd Värmland.

Sedan tidigare har Hagfors kommun beslutat att högstadieelever på prov ska testa fjärrundervisning höstterminens sista dag. Men nu blir det fjärrundervisning både 17 och 18 december för årskurs 7-9. Beslutet togs på onsdagen av kommunstyrelsens ordförande efter rekommendation från Smittskydd Värmland.

Samhällspridningen av covid-19 i Värmland fortsätter att öka. Smittskydd Värmland rapporterar att andelen positiva prover hos ungdomar i högstadieåldern har ökat allra mest hittills under vecka 51. Därför rekommenderar smittskyddsläkaren att distansundervisning tillämpas på högstadiet årskurs 7-9 snarast i alla kommuner i Värmland och resten av höstterminen 2020.

Hagfors kommun har sedan tidigare planerat in fjärrundervisning den 18 december men följer rekommendationen och har fjärrundervisning även den 17 december för årskurs 7-9.

- Det är självklart att vi ska följa Smittskydd Värmlands rekommendation att övergå till fjärrundervisning för årskurs 7-9 resten av höstterminen, vilket för oss innebär den 17 och 18 december, säger skolchef Jenny Dahlin
- Vi kommer dock att ta hänsyn till elever som rektorerna bedömer har särskilt behov av att ha undervisning på plats i skolan. Grundsärskolan berörs inte av beslutet.

Publicerad av

Publicerad datum