logo

Vi erbjuder par att bo tillsammans på våra boenden

Elvy och Kjell Lövqvist har varit gifta i 60 år. Nu delar dom lägenhet på Sättragården. I Hagfors kommun finns möjligheten att dela lägenhet på våra boenden i mån av plats. Paret Lövqvist som båda fyller 90 år i höst trivs med att få vakna upp tillsammans.

Människor

Äkta paret Kjell och Elvy är glada över att få bo tillsammans i en lägenhet på Sättragården.

- Vi bodde i ett hus i Geijersholm i över 50 år. Men det är också ett stort ansvar att vara husägare. Det har blivit en lättnad att flytta till Sättragården. Vi har så bra service här, säger Kjell och Elvy.

Sedan oktober 2021 bor makarna på Sättragården äldreboende i Hagfors. Dom flyttade in i två separata lägenheter på olika våningsplan. Men från den 1 juli får dom bo tillsammans i en tvårummare på äldreboendet.
- Det blir bra då får vi närmare till varandra och slipper en massa “kutting” i korridorerna, säger Kjell.

Erbjuder gemensam lägenhet

- Vi kan erbjuda gemensam lägenhet, under förutsättning att det finns ledigt, på våra boenden i kommunen till de par som vill fortsätta leva tillsammans. Det känns jättebra att de som vill får möjlighet och åldras tillsammans på ett tryggt sätt, säger Catrin Stefansson, enhetschef på Sättragården.

Elvy kommer från Mallbacken och Kjell är från Råda. De gifte sig 1962. Kjell har varit yrkesverksam i Hagfors järnverk i över 45 år. Elvy arbetade i butik fram till pension. I augusti firar Kjell sin 90-årsdag och frun gör detsamma i december 2022.

Elvy har nedsatt hörsel och lite svårt att gå men med rollatorn rullar det på fint. Maken Kjell använder helst kryckor när han går eftersom att han genomgick en höftledsoperation för fyra år sedan. Detta till trots är det ett par med glatt humör som får bo tillsammans på Sättragården.

Filmklipp: » Kjell visar att han är en mycket vig 89-åring Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum