logo

Hela Sverige plockar skräp

Lördag den 17 september 2022 är det dags för Håll Sverige Rent-dagen! Då uppmuntrar vi dig, gammal som ung, att ge dig ut och plocka allt skräp du kan hitta.

Skräp i naturen förstör inte bara naturupplevelsen utan är också en direkt fara för djuren som lever där. Skräp som hamnar i naturen tar lång tid att bryta ner och eftersom det inte städas i naturen så ofta kan skräpet bli kvar under en lång tid. Därför behöver alla ta ansvar när vi är i naturen, och allt som du tar med ut måste också tas med hem.

Ta hand om vår miljö

Naturen och landskapet är viktiga delar för Hagfors kommuns identitet och attraktivitet och den är på flera sätt en kraftkälla för många. Vår kommun ska vara en attraktiv, skön, säker och giftfri plats att leva och bo på. I naturen kan vi hämta och energi, motionera eller bara en lugn stund. Miljö och natur påverkas såklart av nedskräpning.

Släng ditt skräp på rätt plats- i soptunnan!

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Ett engagemang även utanför Sverige

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 17 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt.

Läs mer och hitta inspiration och fakt på hållsverigerent.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Publicerad datum