logo

Stort intresse för Hagfors lärcentrum - Bergsskolan öppnar fler distansutbildningar

Människor

Intresset är stort för de studiemöjligheter som Hagfors lärcentrum erbjuder. Både från studenter och lärosäten. Det är stort tryck på distansplatserna till förskollärarprogrammet på Karlstads Universitet som man kan läsa i Hagfors. Dessutom ska Bergsskolan i Filipstad öppna två kurser på distans med möjlighet att läsa i Hagfors.

Verksamheten på lärcentrum har varit igång fullt ut sedan september och intresset är stort.
- Vi är så glada för att kunna erbjuda möjligheten att kunna bo kvar i Hagfors och studera på hemmaplan. Såklart är även studenter som inte bor i kommunen välkomna. Hagfors lärcentrum öppnar också nya möjligheter för lärosäten att öka antalet studenter och intressant för sina utbildningar genom distansstudier, säger skolchef Jenny Dahlin.

Förskollärarprogrammet på Karlstads universitet är en utbildning som lärcentrum erbjuder att studera på distans. Utbildningen startar i januari 2023. Och det är en populär utbildning.
- Karlstads universitet är imponerade över hur fantastiskt bra vi har lyckats med rekryteringsarbete när det gäller förskollärarprogrammet på distans.
- Hagfors lärcentrum, som i detta fall benämns Campus Hagfors, har 29 sökande varav tio första hand till förskollärarprogrammet. Studenterna kommer att bedriva studier på lärcentrum 3-5 dagar per vecka. Fler av de sökande kommer också från närliggande kommuner vilket är mycket glädjande.

Bergsskolan i Filipstad har också fått upp ögonen för de möjligheter som nu finns i Hagfors till distansstudier.
- Bergsskolan har beslutat att öppna för två kurser på distans. Det är Industriell ekonomi och Stål och dess legeringselement. Man testar även basterminen på distans mot Hagfors vårterminen 2023, berättar Jenny Dahlin.

Skolchefen fortsätter:
- Dessutom har vi flera studerande som med start i januari troligtvis ska gå den förkortade förskollärarutbildningen, som innebär att man validerar delar av sin utbildning. Studenter kommer att vara på lärcentrum varannan vecka.

Hagfors lärcentrums lokaler och bibliotekets nya entré invigs fredag 28 oktober kl.15.00

Publicerad av

Publicerad datum