logo

I september blir det bättre ljud i fullmäktige

Sedan mars 2022 webbsänds kommunfullmäktiges möten. Det har dock stundtals varit problem med ljudupptagningen. För att lösa problemet ska en ny ljudanläggning installeras i plenisalen i Hagfors stadshus. Ljudanläggningen ska vara på plats till fullmäktiges möte i september 2023. Till dess ber vi om överseende med eventuella tekniska problem i samband med webbsändningarna.

Mikrofon

- Att vi började webbsända fullmäktiges sammanträden har sin bakgrund utifrån ett medborgarförslag. Tyvärr har det till och från varit problemet med ljudet från webbsändningarna. Och det är absolut inte bra, säger Michael Kjellstrand (OR) ,kommunfullmäktiges ordförande.
- För att komma tillrätta med ljudproblemet ska det installeras en ny och toppmodern ljudanläggning som ska vara på plats till vårt sammanträde i september. Till dess ber jag om överseende med de tekniska problem som kan uppstå under webbsändningar. Jag vill även påminna om att självklart är man välkommen att fysiskt närvara som åhörare vid fullmäktiges sammanträden, upplyser Michael Kjellstrand.

Beslutet att webbsända fullmäktiges sammanträden kom utifrån ett medborgarförslag som lämnades in 2020. Sedan mars 2022 har kommunfullmäktiges möten kunnat se via webben. Genom att webbsända ges kommuninvånarna en större möjlighet att få inblick i den politiska debatten.

- Det är mycket positivt för utvecklingen av den demokratiska processen i Hagfors kommun, säger Michael Kjellstrand.

Publicerad av

Publicerad datum