logo

Skadegörelse i Hagfors- anmäl om du ser pågående brott

Den senaste tiden har vi sett en ökning av skadegörelse i centrala Hagfors. Meningslös förstörelse som kostar pengar och resurser, minskar trivseln och skapar otrygghet i centrum. Igår (torsdag 6 juli) har det krossats lampor, kastats livräddningsutrustning och blommor bland annat. Tidigare i veckan har strandmöblerna på Gatabadet också förstörts och ett bord har försvunnit.

Vi har sett skadegörelse bland annat i Blinkenbergsparken, Gatabadet, Järntorget vid Coop, bron Bågen, Kyrkogatan. Längs med Uvån har livräddningsutrustning tagits ner och kastats i vattnet, livräddningskrokar har tagtis bort och blivit upphängda i lampor. Detta påverkar både trivsel, trygghet och säkerhet. Det är av största vikt att exempelvis livräddningsutrustning sitter där den ska om ett drunkningstillbud skulle ske.

–Det är oerhört tråkigt att se den skadegörelse som skett framförallt i centrala Hagfors den senaste tiden. Våra medarbetare inom kommunen skapar en trivsam miljö för oss som bor här men även de som besöker kommunen. Sen ska någon eller några bara förstöra?! Jag hoppas någon eller några bevittnat någon eller några av skadegörelserna och att man då kontaktar polisen och att vi förhoppningsvis får ett stopp på det här. Det kostar tid och pengar. Tid och pengar som vi kan göra bra mycket trevligare saker för än att laga sådant som någon eller några bara förstör, säger Jens Fischer, kommunstyrelsens ordförande.

Anmäl till Polisen

Från kommunens sida polisanmäler skadegörelse och vi vädjar till allmänheten att anmäla om man ser något. Om du rör dig ute i centrum och ser att skadegörelse pågår så ber vi dig ringa 112 för att anmäla brott.

Om du har upplysningar kring den skadegörelse som skett det senaste tiden kan du också lämna upplysningar till 114 14.

Publicerad av

Publicerad datum