logo

Råda skola F-6 är nu invigd

Eleverna Irma Persson och Nova Lundkvist i årskurs 4 klippte det blå-gula bandet inför de många besökare som kommit för att gratulera och titta på skolan.

Äntligen var det dags! Idag fredag 18 augusti invigdes nya Råda skola F-6. Denna hösttermin får eleverna på Råda skola njuta av sin nya skola. Här finns nu fina moderna lokaler för låg-och mellanstadie. Det var stor uppslutning vid invigningen och många nyfikna som kom för att få en titt på de nya fina skollokalerna.

Skolstarten skedde i måndags och elever och personal har redan hunnit göra sig hemmastadda, men så idag fredag 18 augusti var det dags att officiellt inviga den nya delen av Råda skola, den del där mellanstadiet ska husera.

Det var en festlig och högtidlig stund när eleverna Irma Persson och Nova Hultgren i årskurs 4 klippte det blå-gula bandet för att markera den nya skoldelen invigd. Boo Westlund (OR, ordförande barn och bildningsnämnden) samt Jenny Dahlin (barn och bildningschef) kunde stolta hälsa alla besökare välkomna in och titta runt i skolan. Det bjöds på kaffe, festis och bullar och tipspromenad.

I den tillbyggda delen finns tre nya klassrum och till varje klassrum finns ett eget grupprum. Det har också tillkommit nya lokaler för elevhälsa, trä- och kombisal (kombisal kommer att kunna användas för exempelvis syslöjd med mera), hemkunskapssal samt nya utrymmen för personalen som arbetsrum och samlingsrum. Även skolgården har fått ett lyft med ny lekutrustning, sportarena, lekotek och miljöstation med mera.

Ett lyft för personal och elever

–Det är tydligt att eleverna är förtjusta i de nya lokalerna och det är härligt att se. Nu är vi äntligen igenom allt byggande också! Sen är detta ett stort lyft för personalen. Nya arbetsrum, ett nytt personalrum där vi kan samlas, det finns grupprum till varje klassrum, ja det är många förbättringar för elever och personal, säger Daniel Sohl, rektor på Råda skola som är på ett mycket gott humör idag 💚

Tillbyggnaden av Råda skola startade i februari 2022. Vid skolstarten höstterminen 2023 stod de nya lokalerna klara och idagsläget är 66 elever inskrivna på skolan.

Kommunens fastighetschef Conny Meijer har projektlett skolbygget och Brixly AB har varit totalentreprenör.

Publicerad av

Publicerad datum