logo

Hagfors Pride - för allas lika värde

Människor i prideparad

- För mig är det en självklarhet att man ska få vara fri och älska vem man vill och vara den man vill. Pride står för öppenhet, jämlikhet och alla människors lika värde. Lika självklart ska Hagfors kommun vara en plats där alla känner sig välkomna, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer.

För tredje gången anordnas Hagfors Pride och prideparaden kommer att gå av stapeln lördagen den 2 september klockan 14.00. År 2019 hölls den första prideparaden i Hagfors, sedan satte pandemin stopp. Förra året, 2022, hölls paraden för andra gången.
- Förhoppningsvis är det en tradition som håller i sig, säger Ida Säker, verksamhetsledare på ABF Norra Värmland. Det är ett sätt att visa att vi står upp för allas lika rättigheter och att Hagfors är en plats för alla.

Prideparaden startar vid Hagfors stadshus och avslutar i Blinkenbergsparken. Där bjuder Hagfors pastorat på kaffe och det blir underhållning. För den som inte vill gå hela vägen åker Zätatåget med i paraden. Alla som stöttar rätten att få vara den man är och älska vem man vill är välkommen att delta. Ingen föranmälan krävs, varmt välkommen!

Förutom Prideparaden kommer Prideflaggan att hissas vid Hagfors stadshus och vid Bågskytten i Ekshärad under hela veckan. Det kommer även finnas fotoramar utställda vid Hagfors stadshus, Bågskytten i Ekshärad, Sunnemo kyrka, Norra Råda kyrka och Gustav Adolfs kyrka. Använd hashtagen #hagforspride för att dela med dig av din bild och se andras.

Hagfors Pride arrangeras av ABF Norra Värmland i samarbete med Hagfors pastorat och Hagfors kommun.

Publicerad av

Publicerad datum