logo

Tillsammans skapar vi en säker vård - Patientsäkerhetsvecka vecka 38

Söndag den 17 september är det den internationella patientsäkerhetsdagen som har initierats av Världshälso-organisationen, WHO. I samband med den arrangeras en patientsäkerhetsvecka gemensamt av Region Värmland och Värmlands alla kommuner. Temat är: Patienten som medskapare för en säker vård.

I år uppmärksammas särskilt patienters och närståendes roll för säker vård.
- Vi vill gärna ha dialog och samtidigt samla in människors erfarenheter av mötet med vård och omsorg i Värmland, säger Charlotta Nelsson, regionchefläkare och samordnare för årets patientsäkerhetsvecka i Värmland.
- Berättelserna vill vi ha som underlag för hur vi tillsammans kan utveckla patientsäkerheten i länet. Vi kommer också att prata om vad du som patient och närstående kan göra för att din vård ska bli ännu säkrare.

Under veckan hålls digitala seminarier för vård- och omsorgspersonal och fysiska möten med invånare runt om i länet. Hagfors kommun tillsammans med regionen är först ut och finns på plats under Omtankemässan, onsdagen den 13 september klockan 17.00-20.00 på Ekshärads hembygdsgård.
- Vi välkomnar dig att komma dit och dela med dig av dina erfarenheter så att vi tillsammans kan utveckla vården och patientsäkerhetsarbetet, säger Isa Nyberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Hagfors kommun.

» Mer information och tider för alla träffar under patientsäkerhetsveckan Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum