logo

Ny lärarutbildning förlagd till Hagfors Lärcentrum

Hagfors kommun välkomnar med glädje nyheten om att Grundskollärarprogrammet med inriktning Förskoleklass (FK) och årskurs 1–3 med kursstart höstterminen 2024 kommer att genomföras på Hagfors Lärcentrum.

Två glada flickor som använder dator i en skolsal.

Grundskollärarprogrammet med inriktning Förskoleklass (FK) och årskurs 1–3 förläggs till Hagfors Lärcentrum.

Det här spännande initiativet kommer inte bara att gynna Hagfors utan också flera andra orter runt om i landet. Enligt beslutet kommer programmet att finnas tillgängligt i Hagfors, Åmål, Uddevalla, Orust, Lidköping, Falköping, Alingsås, Nyköping, Nynäshamn och Lindesberg. Beslutet om dessa platser baserades på en noggrann utvärdering som omfattade flera viktiga kriterier, inklusive regionens prioriteringar, geografisk fördelning, tidigare genomförande, förstahandssökande, befolkningsunderlag och teknisk kompetens.

Jenny Dahlin, skolchef Hagfors kommun.

Jenny Dahlin, skolchef i Hagfors kommun.

– Det är en fantastisk möjlighet som kommer att stärka vår utbildningssektor och ge våra studenter och lärare en högkvalitativ utbildning och vi hoppas på många sökande, säger Jenny Dahlin, skolchef i Hagfors kommun.

Hagfors kommun ser nu fram emot höstterminen 2024 då Grundskollärarprogrammet inom förskoleklass och årskurs 1–3 kommer att välkomna sina första studenter.

Publicerad av

Publicerad datum