logo

Tillfällig utställning drar nyfikna besökare till Hagfors centrum

Vi har sett butiker stänga, men kreativitet och samarbete kan blåsa liv i tomma skyltfönster. Under fredagar i december kan vi glädjas åt att tillfälligt visa upp några av våra lokala konstnärers verk i lokalen där Norbergs kläder tidigare var – och besöken har varit många. Konstnärerna som nu ställer ut sina verk tillhör bland annat konstföreningen Kreativitet, men även andra konstnärer medverkar.

Tavlor på tegelvägg

Utställningen i lokalen där Norbergs kläder tidigare huserade har fått många besökare.

– Jag ser en stor potential i att omvandla de utmaningar vi står inför till möjligheter för tillväxt och samhällsengagemang. Framtiden för Hagfors centrum är ljus, men det kräver samarbete och engagemang säger Lars Sätterberg, utvecklingschef i Hagfors kommun. Om vi alla drar åt samma håll – kommunen, företagare, och invånare – blir vi starka.

Ett levande centrum

– Tillsammans skapar vi en positiv utveckling av stadskärnan, genom att handla lokalt, delta i evenemang och dela med oss av idéer, fortsätter Lars Sätterberg. En viktig del i denna strategi är en mer mångsidig användning av våra centrala utrymmen. Tomma butikslokaler som används för tillfälliga evenemang, som utställningar, marknader eller kulturella aktiviteter skapar inte bara en attraktion utan ökar även besöken, vilket gynnar vår centrumhandel.

– Det skulle vara väldigt roligt att se denna verksamhet växa, säger Jorun Jones, kultursamordnare i Hagfors kommun som efterfrågar fler idéer som kan få kulturen att utvecklas ytterligare. Nu kan vi glädjas åt att tillfälligt visa upp några av våra lokala förmågor.

Passa på att se den tillfälliga utställningen i Norbergs gamla lokal fredagar till och med 29 december.

Välkommen in i värmen!

Publicerad av

Publicerad datum