logo

2023 års kulturstipendiat blev Christopher Davidsson

Kulturstipendiat 2023 blev Christopher Davidsson. Priset delades ut under kulturskolan i Hagfors årliga uppvisning för kommunfullmäktige där Christopher intet ont anande tagits in som evenemangets ljudtekniker.

Kulturstipendiat 2023 Christopher Davidsson med blommor och diplom.

2023 års Kulturstipendiat Christopher Davidsson.

På kulturskolans årliga uppvisning under kommunfullmäktige den 18 december hade Christopher Davidsson intet ont anande tagits in som kulturskolans ljudtekniker, men det visade sig att anledningen var att Christopher får priset som 2023 års kulturstipendiat i Hagfors kommun.

Hagfors kommun är mycket stolta över denna oerhört kompetenta musiker, sångare, låtskrivare och ljudtekniker. Att Christopher valt att fortsätta sin kreativa bana både på hemmaplan som internationellt gör honom till en viktig förebild för våra unga i Hagfors.

Motivering

Hagfors kommun delar årligen ut ett kulturstipendium. Stipendiet kan delas ut till personer, organisationer eller sammanslutningar som gjort uppmärksammadeinsatser för Hagfors kommun eller till lovande förmågor. Stipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfulla kulturella insatser.

För sin skicklighet som musiker med inriktningar som symfonisk metal och doom med bluesinslag där han spelar bas, gitarr och sjunger samt skriver text och musik tillägnas Christopher Davidsson 2023 års kulturstipendium.

Christopher har sedan barnsben målmedvetet ägnat sitt liv åt musiken. Han har en gedigen utbildning som startade på kulturskolan i Hagfors vidare till rockmusikerlinjen i Ransäter för att fortsätta till Los Angeles College of Music där han även fick lektioner av Darryl Jones, legendarisk amerikansk musiker som spelat med The Rolling Stones i snart 30 år. Christopher har även studerat och undervisat i London. Vi har även haft äran att ha honom som lärare på kulturskolan och fritidsgården i Hagfors. Christopher är även en mycket engagerad och uppskattad ljudtekniker vars kunnighet skapar en perfekt ljud- och musikupplevelse.

Som musiker spelar Christopher över hela världen i en rad olika band. Återkommande är dock det egna bandet Majestica där Christopher står för många av låtarna. Deras koncept med julmusik blev en stor succé redan 2020. I den nya konstellationen Wizdoom får Christopher förena den tunga musiken med sägner och folktro från Värmland. Christopher och banden använder ofta Hagfors som bas för sina skivinspelningar och videor vilket skapar ett stort mervärde för bygden.

Publicerad av

Publicerad datum