logo

Två elever från Hagfors vidare till topp 10 i Grundskoleutmaningen

Vega Högkvist och Maria Shafah elever på Älvstranden bildningscentrum.

Eleverna Vega Högkvist och Maria Shafah på Älvstranden bildningscentrum har gått till topp 10 i Grundskoleutmaningen med bidraget “The Big Family Park”.

Vega Högkvist och Maria Shafah som går i sexan på Älvstranden bildningscentrum har gått vidare till topp 10 i tävlingen Grundskoleutmaningen. Den 17 januari presenteras vilka tre bidrag som går till final. Det är Ung Företagsamhet i Värmland som varje år ger grundskoleelever i Värmland en utmaning som främjar entreprenöriella förmågor så som kreativitet, problemlösning, samarbete samt att kunna omsätta idéer till verklighet.

Utamningen består i att eleverna får ett skarpt case från ett lokalt företag. Denna gång var det företaget Stiliom som gav årskurs 4-6 utmaningen att ta fram en aktivitetsplats där flera generationer möts och där alla på något sätt kan delta. Stiliom är ett värmländskt företag som erbjuder park- och lekutrustning där hållbarhet ligger i fokus, vilket också var en viktig del i utmaningen.

Rekordmånga deltagare

År 2023 var det rekord för antalet deltagare i Grundskoleutmaningen och det var hela 6125 elever totalt i Värmland som deltog. Därför är vi nu extra stolta över klass 6B och eleverna Vega Högkvist och Maria Shafah på Älvstranden bildningscentrum i Hagfors, som genom bidraget “The Big Family Park” har gått vidare till topp 10 i tävlingen.

Tre bidrag går till final - presenteras 17 januari

- Vi väntar nu med spänning tills den 17 januari. Då kommer Stiliom att presentera vilka tre bidrag som går till final och därmed kommer att få ställa ut på UF-mässan den 21 februari på KCCC, säger elevernas lärare Ann-Sofie Olsson.

Stort grattis tjejer och lycka till i den fortsatta tävlingen!

Publicerad av

Publicerad datum