logo

Råda skola 5A till kvartsfinal i Vi i femman

Klass 5A Råda skola med lärare.

Molly Heidkamp och Isabelle Katzberg i förgrunden tillsammans med sina klasskamrater i 5A och läraren Johanna Flodman.

P4 Värmland har meddelat vilka femteklassare i Värmlands län som har gått vidare till slutspel i länet. En av de åtta klasserna är Råda skola 5A. Den 13 mars klockan 10.00 sänds kvartsfinalen i P4 Värmland. Råda skola 5A mot Kroppkärrsskolan 5B. Missa inte det!

- Frågorna i uttagningen passade bra för vår grupp. Jag kände att det här kan gå bra. Att vi är en av åtta klasser i Värmland som gått vidare känns riktigt bra och jag är verkligen stolt över mina elever, säger läraren Johanna Flodman.

Duon Molly Heidkamp och Isabelle Katzberg ska representera klassen i kvartsfinalen som sänds i P4 Värmland den 13 mars klockan 10.00.
- Det är kul att vi har gått vidare. Även om vi inte skulle vinna kvartsfinalen har vi gjort det bra. Men hoppas det blir många idrottsfrågor, säger Molly Heidkamp.

Molly och Isabelle kommer att finnas på plats i radion och klasskamraterna deltar i tävlingen på distans.
- Det kommer i kvartsfinalen att vara en så kallad klassfråga som hela klassen får svara på, förklarar Johanna Flodman.

Klass 5A har en tydlig uppmaning till Hagforsborna:
- Heja på oss i kvartsfinalen!

2508 klasser deltog i uttagningen

Totalt deltog 2 508 klasser och 50 170 femteklassare i uttagningarna den 16 januari till Vi i femman 2024. Från varje län har sedan åtta klasser gått vidare och får tävla mot varandra i radio. Från Värmland är det förutom 5A på Råda skola följande klasser:
Kroppkärrsskolan 5A, Kroppkärrsskolan 5B, Kvarnbergsskolan 5A, Lysviks skola 5A, Norrstrandsskolan 5A, Skattkärrsskolan 5A och Vålbergsskolan 5B.

De vinnande skolorna i kvartsfinalerna går vidare till semifinalerna och vinnarna därifrån möts slutligen i länsfinalen.Första kvartsfinalen avgörs den 13 mars,och den lokala finalen är den 21 mars.De tre klasser i Sverige som har de bästa resultaten i de lokala finalerna går vidare till den stora riksfinalen i SVT. Riksfinalen sänds även i P4.

Fakta

Vi i femman är Sveriges Radios och Sveriges Televisions roliga och spännande frågetävling för femteklassare i hela landet. Man tävlar för sin klass och tävlingen går i radio, tv och på webben. Tävlingen har funnits sedan 1963 och varje år tävlar tusentals klasser om att bli den bästa femman.

» Information om Vi i femman Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum