logo

Hagfors kommun lockar nya inflyttare med monter på Emigration Expo i Nederländerna

Vi behöver bli fler i Hagfors kommun. Genom att närvara på Emigration Expo i Nederländska Utrecht hoppas vi på att fler upptäcker och väljer att flytta till Hagfors – här är alla välkomna.

Två kvinnor står på vid ett vattendrag och betraktar det forsande vattnet.

Vi har en stor resurs i vår fina natur i Hagfors, vilket är något som vi kommer att framhålla när vi talar med mässbesökarna i april.

Med sina imponerande 12 000 besökare är Emigration Expo det största evenemanget i Europa för emigranter, arbetssökande, entreprenörer och andra som är intresserade av att bosätta sig utomlands. Den 6–7 april hålls den 26:e upplagan av mässan i staden Utrecht, där cirka 200 utställare samlas för att presentera sina destinationer och möjligheter.

– Vi behöver bli fler. Alla är välkomna! Många av besökarna har inte bestämt sig för vart de ska flytta. Där har ju vi en möjlighet att visa upp Hagfors som plats att leva och bo på, säger Leo Larsson, projektledare på Hagfors kommun.

Hagfors kommuns deltagande kommer att ha ett tydligt syfte: att visa upp Hagfors från dess mest lockande sida och visa att platsen är ett utmärkt alternativ för ett gott liv. För att uppnå detta mål kommer vi att fokusera på att informera besökarna om näringslivet i Hagfors, vilka lediga tjänster som för närvarande är tillgängliga och vilka som förväntas erbjudas i framtiden. Vi kommer också att betona den omgivande naturen, det rika friluftslivet och det aktiva föreningslivet som finns tillgängligt för alla som väljer att flytta hit.

– Genom att delta i Emigration Expo kommer vi att få möjligheten att nå ut till en bred målgrupp av människor som är i olika stadier av sina planer på att emigrera eller söka nya arbetsmöjligheter, säger Jenny Johansson, projektassistent. Det kommer att vara en utmärkt plattform för att inte bara marknadsföra Hagfors som en destination, utan också för att knyta kontakter och utbyta idéer med andra utställare och besökare.

Hagfors kommuns närvaro på Emigration Expo kommer att vara ett viktigt steg i att främja tillväxt och utveckling i kommunen genom att locka till sig kompetens. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta aktivt för att göra Hagfors till en ännu mer attraktiv plats att bo och verka i, och evenemang som Emigration Expo kommer att vara en del av den strategin.

Publicerad av

Publicerad datum