logo

Ta chansen att påverka – lämna e-förslag

Bild på ett tangentbord på en dator.

Från den 1 september 2020 kan alla kommuninvånare lämna e-förslag till Hagfors kommun. För att ett förslag ska behandlas politiskt behöver minst 25 folkbokförda i kommunen rösta på förslaget. E-förslag lämnas digitalt och är en förändrad variant av tidigare medborgarförslag.

Kommunfullmäktige beslutade i juni att införa e-förslag i Hagfors kommun.

– Syftet med att införa e-förslag är att utveckla medborgardialogen och nå ut till fler medborgare i Hagfors kommun, säger kommunfullmäktiges ordförande Peter Åkerström.

Den främsta skillnaden jämfört med medborgarförslag är att alla folkbokförda i kommun kan rösta på e-förslaget. För att förslag ska behandlas politiskt måste det ha fått minst 25 röster. Tidigare skulle alla medborgarförslag behandlas politiskt.

Alla som bor i Hagfors kommun kan lämna e-förslag och det finns ingen åldersgräns. Alla förslag som skickas in ska granskas. För att förslaget ska publiceras måste det beröra frågor som kommunen ansvarar för. Förslaget finns publicerat i 90 dagar så att andra kan läsa och stödja förslaget genom att rösta på förslaget.

» Lämna in e-förslag Länk till annan webbplats.

» e-förslag i Hagfors kommun

Publicerad av

Publicerad datum