logo

Kommunens nästa byggprojekt- Takpool med relax på stadshustaket

Nu kan Hagfors kommun presentera nästa byggprojekt. Och det är inget mindre än en takpool med relaxavdelning på Stadshusets tak. Poolen, som vid behov kommer värmas med solenergi, beräknas vara klar lagom till nästa sommar.

– Den här satsningen kan genomföras då kommunen haft god ekonomi under flera år och det här är ett sätt att kunna satsa lite extra och göra något roligt för personalen. Alla anställda i Hagfors kommun kommer få tillgång till poolen. Det enda man behöver göra är att bli medlem i Stadshusets badvänner och boka tid för sitt besök, förklarar kommunalrådet Jens Fischer, som är en av dem som brinner lite extra för poolbygget.

– Tänk så underbart en varm fredagkväll att kunna hoppa i plurret efter jobbet, det tror jag många kommer uppskatta, säger Jens drömmande.

Vacker utsikt från poolkanten

Från poolen kommer du kunna blicka ut över Hagfors. Bubbelpooler kommer placeras i varje hörn av takets nordvästra och sydvästra delar.
– Vi kommer också bygga ut det utrymme som idag innehåller ventilation och lägga till en bastu som vi tror kommer komma väl till pass under vår och höst då det är lite kyligare ute, berättar fastighetschef Conny Meijer.

Pool med genomskinlig botten blir effektfullt

Joacim Rönning blir projektledare för bygget och ser fram emot detta med både förväntan och förskräckelse. Det blir en hel del utmaningar med bygget. En helt ny takkonstruktion måste till för att förbereda för pool med mera. Joacim berättar om planerna:
– I dagsläget finns heller ingen egentlig uppgång till taket utan vi tänker ansluta den hiss som idag finns i stadshuset. Sen har vi tänkt oss bygga in en pool med genomskinlig botten. Det betyder ju att en del av innertaket i Stadshuset kommer bli aquablått. Jag tror det blir snyggt både från poolen och inifrån Stadshuset!

– Jag ser fram emot att planera invigningen nästa sommar, säger Jens Fischer med ett leende.

Publicerad av

Publicerad datum