logo

Magdalena Andersson (S) besökte ÄBC för att diskutera ungdomars situation i Hagfors

Socialdemokraternas partiordförande Magdalena Andersson besökte under fredagsförmiddagen Hagfors. Under besöket gjorde hon klassrumsbesök på Älvstranden bildningscentrum och fick även en visning av fritidsgården och kulturverksamheten på Fasaden.

Två elever träffar Magdalena Andersson (S) i sitt klassrum.
Ek3 får besök i klassrummet av socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson.

Syftet med Magdalena Andessons besök på Älvstrandsgymnasiet var att föra samtal om Sveriges drogproblematik och om det svåra ekonomiska läget som drabbar vår ekonomi och välfärd.

Klassrumsbesök med många frågor från eleverna

– Vi har flera universitet som vi samarbetar med berättade Kristina Axelsson, rektor på Barn- och bildning. Från Hagfors Lärcentrum kan eleverna gå en universitetsutbildning utan att flytta från Hagfors. Rrok Koorriku som går Sa1 och Emmie Barréra från Ek1 läser båda Franska 2 och de fick frågor från Magdalena om hur upplägget fungerar för deras lärande.

Inne hos Ek3 som hade lektion i juridik berättade Magdalena Andersson om vikten av att rösta när det är dags och att gärna engagera sig i något parti. Hon berättade om den utsatthet som Sverige kan hamna i om demokratin åsidosätts. Eleverna ställde många frågor, och Magdalena berättade om sin tid som statsminister. Magdalena Andersson tillträdde statsministerposten med bara 10 månader kvar till valet och då kom Ukrainakrisen. Det gjorde det omöjligt att hinna med det som hon hade planerat – att resa runt i Sverige och träffa svenska väljare, istället reste hon världen runt för att diskutera Ukrainakrisen och Nato med utländska politiker.

Viktigt att våra ungdomar får en bra utbildning

Temat för besöket var att sätta sig in i ungdomars situation och drogproblematiken, och när det var dags för fika i personalrummet blev det samtal om hur drogsituationen är i Hagfors. Vad är för- och nackdelar med att leva på landsbygden? Hur kan vi skydda ungdomarna så att de får en bra start i livet? Magdalena menade att en mycket viktig del är att alla ungdomar får chansen att gå färdig sin utbildning för då finns det jobb och ett bra liv som vuxen att se fram emot.

Fasaden med fritidsgård och kulturverksamhet

Efter besöket på Älvstranden Bildningscentrum och möte med media fortsatte Magdalena vidare till Fasaden. Enhetschef Helene Eng berättade om verksamheten och visade med stor stolthet runt i lokalerna. Magdalena Andersson fick också prova på hur det är att sitta i en gamingstol.

Tack för besöket Magdalena!

Publicerad av

Publicerad datum