logo

Företagsbesök på ICA Supermarket Hagfors

Ben, Lars, Jan och Guy fick en fin pratstund under företagsbesöket.

Mannen med många järn i elden, Guy Wilson, avbryter sitt arbete på butiksgolvet och bjuder oss på fika och många goa skratt. På ett entusiastiskt sätt presenterar han sin verksamhet för oss. ICA butiken är huvudverksamheten, den har en god omsättning och 15 anställda. Utöver det så driver Guy ett projekt med Norra skolan som skall göras om till kommersiell verksamhet. Ytterligare ett projekt är Råda rastplats som skall öppnas nu till sommaren. Det är härligt med entreprenörer som satsar i vår kommun.

Guy, som så många fler handlare, står inför en stor investering de närmaste åren, alla kylar måste bytas eller konverteras till mer miljövänliga kylmedel år 2020. Det är en kostnad på flera miljoner.
På frågan om hur verksamheten i butiken är om fem år får vi svaret ganska snabbt. Konsumenter kommer behöva ställa om till mer vegetarisk kost. Guy menar att detta är ett måste för att rädda vår miljö, vi har bara ett jordklot.

- Det är min övertygelse att vi måste gå den vägen, säger Guy.

Det blir intressant att följa upp om fem år och se vad som hänt med köttkonsumtionen kontra den vegetariska. Guy är helt övertygad om att detta inte bara räddar miljön utan kanske även vår hälsa.

Vi som hade nöjet att göra detta besök tackar allra ödmjukast för att vi fick ta lite av din tid.

Jan Lilja, kommunchef, Lars Nyborg, utvecklingschef och Peter Törnqvist, utvecklingsenheten.

Publicerad av

Publicerad datum